Pradžia

Įrašai

Notigalės telmologiniame draustinyje nauji inkilai

Inkilai   Kupiškio urėdijos miškininkas V. Stapulionis pakvietė jaunuosius miško bičiulius dalyvauti inkilų kėlimo akcijoje. Kaip ir daugelis gamtos mylėtojų visoje Lietuvoje, kovo 23 dieną mūsų mokyklos mokiniai susiruošė į mišką.

  16 būrelių „Gamtos bičiuliai“ ir „Gamtos žvalgai“ narių, lydimi mokytojų  G. Sriubiškienės ir N. Greibuvienės, mokykliniu autobusu pirmiausiai pasiekė Skapiškio girininkiją. Ten su inkilais talkininkų laukė girininko pavaduotojas R. Pekarskas, eigulys Povilas Baltušis, miškotvarkos inžinierius V. Stapulionis.

   Nuvykus į poilsiavietę prie Notigalės ežero, miškininkai paaiškino, kokiu atstumu vienas nuo kito turi būti keliami inkilai, į kurią pusę reikia nukreipti landą, parodė, kaip pasidaryti inkilų kėlimo kartelę.

   Akcijos dalyviai Notigalės telmologiniame draustinyje iškėlė apie 30 inkilų smulkiesiems paukšteliams. Nors oras nelepino ir buvo gana žvarbu, vaizdinga vietovė paliko gerą įspūdį, o nueitas ne vienas kilometras ežero pakrante suteikė galimybę pamatyti įvairių gamtos reiškinių, neleido sušalti. Matėme bebrų „nukirstus“ beržus, užšalusią sulą ant kelmo, skraidančius paukštelius prie ką tik įkelto inkilo.

   Sukėlę inkilus, mokiniai ir miškininkai  rinko šiukšles, apžiūrėjo  po ankstesnių metų gaisro pajuodusius medžius, pamatė  „šviežias“ laužavietes ant durpingo kranto...  Tai vis netinkamo žmogaus buvimo gamtoje pavyzdžiai...

   Grįždami namo, matėme, kaip  pamiške prabėgo stirnų būrelis, savo riksmu apie save pranešė pilkųjų gervių poros.

    Smagu buvo ir mums prisidėti prie gamtos puoselėjimo.
 

Inkilai-2015