Pradžia

Įrašai

Saugokime vieni kitus kelyje

Saugus_kelyje    Vaikų saugumo keliuose akcija „Apsaugok mane“ jau 12 kartą ragina vairuotojus rugsėjį būti dar atidesnius kelyje ir atsakingu elgesiu bei kultūringu vairavimu apsaugoti moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų keliaujant į mokyklą ir iš jos.

    Į gatves ir kelius po vasaros grįžta mūsų visų vaikai. Kasdien jiems reikės nueiti į mokyklą ir grįžti namo. Matome, kad dar ne visi mūsų vairuotojai yra tokie atsakingi ir vairuoja pagal taisykles. Daugelis linkę bent dešimt kilometrų per valandą viršyti leistiną greitį, nes už tai policininkai juos gali tik įspėti.

   „Tačiau net ir 10 km per valandą viršytas greitis gali tapti nelaimės priežastimi, nes vairuotojas nespės laiku sustabdyti automobilio, pamatęs staiga į gatvę iššokusius vaikus. Todėl kviečiame vairuotojus nesitarti su savo sąžine ir neviršyti leistino greičio bei būti ypač atidžius prie akcijos ženklu pažymėtų perėjų“, - sakė „Lietuvos draudimo“ Generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

   Skapiškio pagrindinėje mokykloje rugsėjo mėnesį pradinių klasių būrelio „Trys švieselės‘‘ nariai vykdė akciją „Apsaugok mane‘‘. Mokiniai vaikščiojo Skapiškio miestelio gatvėmis. Mokė pradinukus, kaip taisyklingai pereiti gatvę, kaip elgtis prie stotelės.

    Būrelio nariai aplankė visus pradinukus. Priminė apie saugų elgesį vykstant iš namų į mokyklą ir iš mokyklos į namus. Pasakojo apie atšvaitų reikalingumą tamsiu paros metu. Pakartojo saugaus elgesio taisykles. Palinkėjo būti saugiems kelyje.