Pradžia

Įrašai

Verslumo savaitė

Verslumas    Kiekvieną rudenį vyksta   tarptautinė verslumo savaitė, kurios tikslas yra skatinti verslumą. Šios savaitės veikloje dalyvauja ir mūsų mokyklos mokiniai. Mokykloje verslumo savaitės renginiai vyko lapkričio mėn. 21 – 25 dienomis.

    Mokykloje buvo suburta aktyvi komanda, kuri sudarė veiklos planą ir ėmėsi organizuoti renginius. Kiekviena diena žadėjo kažką nauja.

    Tarp 5 – 10 klasių mokinių vyko diskusija „Kaip pradėti savo verslą Lietuvoje?“. Mokiniai diskutavo apie tai, kaip sėkmingiausiai pradėti verslą jaunam žmogui savo šalyje, savam miestelyje, kūrė verslo planus. Kiekviena klasė turėjo užduotį savo verslui sukurti reklamą.

    Populiariausias renginys – „Blusų turgus“. Į šį renginį įsijungė 5 – 10 klasių mokiniai bei dalis pradinių klasių mokinių. Vieni tapo pardavėjais, kiti pirkėjais. Mokiniai atskleidė ir tobulino savo verslumo įgūdžius, mokėsi parduoti, iškeisti ar tiesiog dovanoti tiek mielus savo kūrybos darbelius, tiek nenaudojamus pratybų sąsiuvinius, žurnalus, plakatus, žaislus. Aktyviausi pardavėjai buvo 6 ir 7 klasių mokiniai. Prekyba liko patenkinti ir pardavėjai, ir pirkėjai.