Pradžia

Įrašai

Skapiškėnai akcijoje „Išlaisvinkime miškus nuo šiukšlių“

Valome     Balandžio 17 d. jaunųjų miškininkų būrelio „Gamtos žvalgai“ 17 narių mokykliniu autobusu nuvyko į Skapiškio girininkiją. Joje girininko pavaduotojas Rolandas Pekarskas, išdalijęs talkininkams pirštines ir šiukšlių maišus, kartu su visais patraukė į netoliese esantį mišką.

    Pakelės tiesiog mirgėjo nuo įvairiausių neirstančių atliekų, mokinius stebino „vandališki lobiai“: į didžiules krūvas suversti stikliniai buteliai, padangos, sudaužyti veidrodžiai, buitinių atliekų prikimšti maišai, net automobilio durelės.

    Nevalyvų žmonių paliktos šiukšlės buvo renkamos ne tik sausumoje, teko jas griebti ir iš vandens su tam tikslui pasigamintu mediniu kabliu.

    Gamtos mylėtojus sudomino ir netikėti radiniai. Grupelė talkininkų rado didžiulio žvėries kaulus. Kaip paskui paaiškino girininko pavaduotojas, tai buvo briedžio griaučiai. O vienam iš mokinių pasisekė rasti stirnino ragą.

    Miške ir pakelėje sustatytų pilnų šiukšlių maišų buvo tikrai daug. Girininkijos darbuotojai pažadėjo kuo greičiau juos išvežti.

    Nors  pavargę, tačiau besidžiaugiantys nuveiktu darbu atsisveikinome su mokinius šefuojančiu miškininku iki kitų susitikimų miške.

Miško valymas