Pradžia

Įrašai

Dviratininkų išbandymas

Dviratis    Birželio pirmąją Skapiškio pagrindinės mokyklos penktokai laikė eismo taisyklių teorijos ir praktinio vairavimo egzaminą dviračių vairuotojų pažymėjimams gauti. Komisijai talkino Kupiškio policijos komisariato tyrėjas Ričardas Kiaulėnas.

    Pasibaigus teorinei egzamino daliai, kurios metu kiekvienas 5 klasės mokinukas turėjo išspręsti pateiktas eismo situacijas, atsakyti į klausimus, svečias pasidžiaugė neblogais rezultatais. Ankstesniais metais iš  pirmo karto išlaikyti pavykdavo nedaugeliui. Šiais metais tokių buvo net 10.

    Antra egzamino dalis vyko mokyklos stadione. Iš pradžių pasitreniravę savarankiškai, penktokai skubėjo prie vėliavėlėmis pažymėtų aikštelių, kur atliko figūrinio važiavimo užduotį, suko į dešinę, į kairę, turėjo apvažiuoti kliūtį. Vertinama buvo ir  važiavimo pradžia, signalų rodymas, atliekami manevrai ir net sustojimas. Įpusėjus egzaminui ėmė krapnoti lietus, o važiuojant paskutiniams, jis visai įsismarkavo, tačiau tai nesutrukdė sėkmingai užbaigti pradėtą darbą ir net surengti dviračių lenktynes.