Pradžia

Įrašai

Šūkis atvedė į Dainuvos slėnį

Dainuva    Balandžio mėnesio viduryje „Gamtos žvalgų“ būrelio nariai įsijungė į akciją „Išlaisvinkime miškus nuo šiukšlių”. Jie tvarkė Misiukiškio mišką, dalyvavo respublikiniame originaliausio akcijos  šūkio konkurse. 

    Jie sugalvojo šūkį: “Ei, neterškim aplinkos, ją tvarkykim nuolatos, ir miškai netaps šiukšlynu – mes kvėpuosim oru grynu!”.

   Mūsų mokyklą pasiekė džiugi žinia, kad šis šūkis vienbalsiai pripažintas nugalėtoju. Akcijos dalyviams buvo perduota padėka,  knygelės apie gyvūnus ir UAB ECOSERVIS 200 litų čekis. Jis panaudotas ekskursijai į Anykščius ir pramogoms Dainuvos nuotykių slėnyje.

   Pripratusiems nuolat  lankytis ir darbuotis miškuose jauniesiems miško bičiuliams buvo nepaprastai smagu laipioti po medžius. Išklausę instruktažus, vieną po kitos šturmavo vis sunkesnes trasas. Kai kuriems tai buvo tikras išbandymas, nes teko nugalėti aukščio baimę. Tačiau viską atpirko 300 metrų skrydis lynu per Šventosios upę. Dvi su puse valandos pralėkė kaip akimirka. Nuovargis jautėsi, bet prieš išvykdami iš Anykščių dar aplankėme žymųjį Puntuką.

Dainuvos slėnis