Pradžia

Įrašai

Pažintinė išvyka po Kupiškį

KGT    „Koks didelis ir sunkus!“, – stebėjosi pirmokėliai, apžiūrinėdami raktą , kurį jiems įteikė prie Pasakų karalystės durų juos pasitikusios Kupiškio bibliotekos vaikų literatūros skyriaus darbuotojos. Mokinukai atsirakinę karalystės duris pateko į knygų ir žaislų pasaulį.

    Bibliotekininkės jiems pasekė pasaką apie bitutes. Vaikai žaidė  stalo žaidimų, vartė pasakų knygas.

    Atsisveikinę su pasakų karalyste, skubėjo į Kupiškio verslo ir technologijos mokyklos mokomąją fermą. Aplankė čia gyvenančius augintinius. Juos vaišino duona. Pasivaikščiojo po mokyklos parką.

   Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje vyko edukacinė pamoka, skirta pirmokų supažindinimui, kaip elgtis gaisro metu, bei kokios priemonės ir technika naudojamos įvykus gaisrui.

   Inspektorius pasakojo apie gaisro priežastis, paaiškino, kokiu numeriu reikia skambinti ištikus nelaimei ir parodė mokomuosius filmukus. Mokiniai sužinojo, kaip apsisaugoti nuo skaudžių nelaimių, saugiai elgtis su buities prietaisais, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus, kaip elgtis ant ledo. Inspektorius visus paragino būti atsargius, nesekti blogu pavyzdžiu.

Pradinukai Kupiškyje'12