Pradžia

Įrašai

Sveiko gyvenimo pagrindai

Sv-diena    Vasario mėnesio pradžioje mokykloje vyko Sveikatingumo ir prevencijos diena. Užsiėmimai mokiniams buvo organizuoti pagal amžiaus grupes: 5–7 kl. ir 8–10 kl.

   Susitikti su mokiniais atvyko kūno kultūros mokytojas, sporto klubo savininkas bei treneris Modestas Puišė ir Rokiškio sveikatos biuro specialistės.

   Rokiškio sveikatos biuro specialistės skaitė paskaitą apie alkoholio ir tabako žalą. Per  žaidimus mokiniai aiškinosi savybes  žmonių, turinčių  žalingų įpročių ir priklausomybių.  Su specialia lėle buvo demonstruojama tabako dūmų žala, mokiniai galėjo stebėti, kaip plaučiuose kaupiasi dervos. Užsidėję specialius akinius, mokiniai pajuto alkoholio poveikį orientacijai, reakcijai, koordinacijai.

   Modestas Puišė kalbėjo apie fizinio aktyvumo svarbą žmogaus organizmui, teisingą laikyseną stovint bei sėdint, stuburo problemas ir nugaros skausmus. Akcentavo, kad labai svarbu laikytis dienos režimo. Pasakojo apie sveiką maistą, maisto derinimą, kaip pasirinkti produktus sportuojant. Pastebėjo, kad galime sau pakenkti maitindamiesi nepilnaverčiu maistu (bulvių traškučiais, energetiniais gėrimais ir t.t.). Mokiniams labai patiko pasakojimas apie kultūrizmą, jie galėjo užduoti rūpimus klausimus. Svečias prižadėjo dar syki apsilankyti ir pratęsti pokalbį, nes dėl laiko stokos nespėjo atsakyti į visus klausimus.

   Pirmą kartą mūsų mokykloje vyko flashmobas. Pertraukos metu visi mokyklos mokiniai, susirinkę sporto salėje, šoko  „Gangnam style“ dainos ritmu – taip įsijungė į „Sveikatiados“ projekto siūlomą veiklą  „Mankštiada“.

Sveikatingumo diena-13