Pradžia

Įrašai

Paminėta Žemės diena

ZD    Kovo 20 d. Žemės diena paminėta netradicinėmis gamtamokslinėmis pamokomis. Jas vedė Biržų regioninio parko vyresnioji specialistė biologė Renata Ulinskienė.

   Pradinukams biologė priminė Žemės dienos, Žemės vėliavos atsiradimo ir paminėjimo įvairiose šalyse prasmę, kalbėjo apie Lietuvos paukščius, Biržų regioninį parką.

   5 – 7 klasių mokiniai supažindinti su Biržų regioninio parko retais paukščiais ir gyvūnais, lankytinomis vietomis, smegduobių atsiradimu.

   8 – 10  klasių mokiniai sužinojo apie regioninių parkų pasiskirstymą Lietuvoje, Biržų regioninio parko ypatumus, smegduobes, saugomus paukščius ir gyvūnus. R. Ulinskienė papasakojo apie savo profesiją, veiklą, iliustruodama nuotraukomis. Mokiniai žiūrėjo ir aptarė filmą apie vandens kokybę, valymo įrenginius ir problemas Lietuvoje. Specialistė paliko mokyklai informacinių leidinių, filmą.

Balandžio 24 dieną keli 8 klasės mokiniai su mokytoja Rita Totoriene, dar kartą norėdami priminti apie pasaulyje minimą Žemės dieną, aplankė pačius  jauniausiuosius - priešmokyklinio  ugdymo grupės  mokinius,  globojamus mokytojos Almos  Knabikienės. Minint Tarptautinę Žemės dieną 7, 9 ir 10 klasių mokiniai biologijos ir fizikos pamokose tyrė žmogaus kūno galimybes. Aštuntokai organizavo   viktoriną, kuri vadinosi taip pat,  kaip ir šiųmetis Žemės dienos  šūkis - „Unikali Žemė – unikalus aš“ .

Žemės diena-13