Pradžia

Įrašai

Pinokiukai lėlių teatrų festivalyje

Pinokiukai-Kup   Šių metų balandžio 11 dieną būrelio „Pinokis“ nariai dalyvavo Kupiškio viešojoje bibliotekoje vykusiame projekto „Lėlių teatras – džiaugsmas ir erdvė kūrybai“ renginyje – lėlių teatrų festivalyje „Vaikai ir lėlės“.

  Pirmiausia Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos, suvaidinusios ištrauką iš A. Čeredaitės pjesės „Knygos pasaka arba išminties karalystė“, pasveikino visus festivalio dalyvius ir pristatė komisiją: aktorę, režisierę ir vaikiškų knygelių kūrėją A. Čeredaitę, Kultūros ir švietimo skyriaus vyresn. specialistę I. Mockuvienę ir viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoją L. Matiukaitę. Paskelbus festivalio atidarymą, 6 kolektyvai parodė sukurtus spektakliukus. Kiekvienam iš jų komisija skyrė po nominaciją.

  Skapiškėnai suvaidino spektakliuką „Sniego senis ir bala“ pagal V. Žilinskaitės to paties pavadinimo apsakymą. Pagrindinius vaidmenis  atliko Giedrius Tijušas (5 kl.) ir Irmantas Rulis (7kl.), taip pat vaidino penktokės E. Talaišytė, A. Pačebutaitė, S. Lapeikytė, N. Rudokaitė, G. Petrauskaitė, septintokė R. Petuchovaitė, garso operatoriumi buvo septintokas G. Tuska.  Džiugu, kad pinokiukai , kuriems sukurti spektakliuką padėjo Skapiškio bibliotekos vedėja R. Bugailiškienė ir būrelio vadovė – mokytoja A. Jankevičienė, už išskirtinį ir savitą lėlių panaudojimą buvo apdovanoti nominacija „Už išradingumą“, taip pat jiems buvo įteiktas specialus prizas – rugsėjo mėnesį atstovauti kupiškėnams Rokiškio lėlių teatrų festivalyje „Lėlės atgyja“.

   Visi festivalio dalyviai gavo dovanų ir iš seimo nario A. Zeltinio, draudimo bendrovės „Aviva Lietuva“, Kupiškio r. savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus. Pasidžiaugę prizais ir dovanomis, jaunieji aktoriukai galėjo smagiai pabendrauti gardžiuodamiesi arbata bei didžiuliu tortu.

   O  kiek vėliau festivalio dalyvių laukė dar viena  rengėjų dovana – kelionė į Panevėžio lėlių vežimo teatrą. Mokiniai galėjo pamatyti spektaklį „Gandriukas ir kaliausė“, susipažinti su įvairių tipų lėlėmis, pabandyti jas valdyti.

Lėlių teatrų festivalyje