Pradžia

Įrašai

Talka žaliuosiuose plotuose

Talka-Miske  Gegužės 14 dieną jaunieji miško bičiuliai – būrelio „Gamtos žvalgai“ nariai – nusiteikę rimtai padirbėti, rinkosi prie Skapiškio girininkijos. Talkininkus pasitiko girininko pavaduotojas R. Pekarskas.

  Miško teritorija bei šalia jo esančios pakelės buvo žinomos, nes darbuotis čia  teko ne pirmus metus. Septyniolika 5 – 8 klasių mokinių rinko pakelėse  besimėtančius plastikinius butelius, pakuotes, padangas. Pasipiktinimą mokiniams  kėlė  miško niokotojų iš namų atvežtos ir paliktos šiukšlių krūvos. Visas šis „turtas“ buvo sukrautas į maišus, o toje vietoje, kur gulėjo šiukšlės, vėl atsirado viltis kitais metais  išvysti  pražydusias žibuokles.

   Talkos metu ir šiemet neapsieita be ypatingų radinių. Jei pernai susidomėjimą sukėlė mašinos durelės ir stambaus kanopinio žvėries  griaučiai, tai šį kartą penktokės Aistė, Karolina ir Ernesta rado pakelėje išmestą rankinę su trimis panevėžiečių pasais. Pinigų ten, suprantama, nebuvo. Radinį girininko pavaduotojas perdavė Kupiškio policijos komisariatui.

   Baigę darbus, kaip įprasta,  talkos dalyviai kūreno laužą, kepė dešreles.

Talka miške-13