Pradžia

Įrašai

Jaunieji keliautojai Vilniuje ir Trakuose

Vilnius-Trakai  Birželio 5 dieną jaunieji mokyklos ateitininkai ir kiti  mėgstantys keliauti 5 – 10 klasių mokiniai, lydimi mokytojų R. Mačionienės, Ž. Andrijauskienės, O. Morkvėnienės bei A. Jankevičienės, vyko į Vilnių bei Trakus.

   Pirmiausia jie apsilankė netoli Vilniaus esančiame Europos geografiniame centre.  Vilniuje, Genocido aukų muziejuje,  klausė pasakojimo apie partizaninį judėjimą, galėjo susipažinti su partizanų buitimi bei kasdienybe. Atlikdami praktines užduotis, įtvirtino žinias apie partizanų žeminių įrangą, partizanų buitį bei šventes. Sėkmingai atlikę užduotis, aktyviausieji net gavo dovanų. Po to apžiūrėjo muziejaus ekspozicijas, buvusį  KGB vidaus kalėjimą.

   Po edukacinio užsiėmimo skubėjo  į Trakus – laukė smagi kelionė garlaiviu. Plaukdami grožėjosi nuostabiomis Trakų apylinkėmis, it gulbė baltais ir grakščiais Užutrakio rūmais. Apžiūrėję  Trakų pilį iš išorės, vieni nuskubėjo į manufaktūrą „AJ šokoladas“ -   mokėsi pasigaminti tikro belgiško šokolado  ir gavo pažymėjimus, liudijančius, jog yra gero šokolado ekspertai. Kiti stiprinosi rimčiau -  „Senojoje kibininėje“ gardžiavosi karaimų nacionaliniu patiekalu – kibinais – ir gaivinosi kompotu.

   Nors diena buvo karšta ir dėl to keliauti buvo nelengva, tačiau visi kelione buvo patenkinti – namo vežėsi ne tik pačių pasigaminto šokolado, bet ir daug naujų  malonių įspūdžių.

Kelionė Vilnius-Trakai