Pradžia

Įrašai

Miškininko diena miške

TviruMiskas   Rugsėjo 16 dieną jaunieji miško bičiuliai - būrelio „Gamtos žvalgai“ nariai - vyko į mišką, esantį netoli Tvirų. Ten visų laukė girininko pavaduotojas R. Pekarskas.

   Jis paprašė pagalbos gelbstint pavasarį pasodintas eglutes ir kitus medelius nuo žolių. Kaip paaiškino miškininkas, atėjus  žiemai, užvirtusios ant jaunų medelių žolės ir sniegas gali juos pražudyti. Prieš pradėdami darbus, mokiniai pasveikino nuolatinį savo šefą su Miškininko diena.

   Po didžiulį plotą pasklidę talkininkai turėjo  metro spinduliu apie kiekvieną eglutę apmindyti žoles. Taip medeliai vėl gaus saulės ir geriau augs. Dauguma talkininkų kantriai ir kruopščiai atliko šią nelengvą užduotį, tačiau atsirado ir tokių, kuriuos girininko pavaduotojas vis sugrąžindavo prie nebaigto darbo.

   Besidarbuodami žaliuosiuose plotuose, jaunieji miško bičiuliai atrado ir nematytų įtaisų. Miškininkas paaiškino, kad tai miško kenkėjų – žievėgraužių - gaudyklės.

   Daug džiaugsmo mokiniams suteikė išvirtęs medis, kurį jie  išradingai panaudojo kaip sūpynes, o po šaknimis atsivėrusi ola paskatino žaisti slėpynių.

   Kaip ir kiekviena išvyka į mišką, taip ir ši, neapsiėjo be laužo ir jame kepamų dešrelių.  Su dūmo kvapu ir šiek tiek pavargę talkininkai skirstėsi į namus, bet pažadėjo vėl netrukus apsilankyti miške.

Tvirų miške