Pradžia

Įrašai

Mūsų pranešimai Tarptautinėje mokinių istorijos konferencijoje

Konferenc    Kovo 15 d. mūsų dešimtokai Evelina Andrijauskaitė ir Žygimantas Čiurlys  dalyvavo tarptautinėje bendrojo lavinimo mokyklų 10-12 klasių mokinių istorijos konferencijoje „Lietuvos netektys 1944-1953“.

   Konferencija  vyko Vilniaus Lietuvių namų gimnazijoje. Įdomu tai, kad joje mokosi lietuviškas šaknis turintys mokiniai iš 22 pasaulio šalių. Renginio atidarymo metu į jaunuosius istorikus ir juos paruošusius mokytojus kreipėsi garbingi svečiai: Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininko pavaduotojas Petras Musteikis, Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių rėžimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriato vadovas Ronaldas Račinskas, tremtinė Aldona Gurskienė ir kt.

  Konferencijos metu darbo sekcijose iš viso buvo perskaityta 20 pranešimų iš 16 Lietuvos ir užsienio mokyklų. Mūsų mokyklos mokiniai pristatė pranešimus: ,,Jie susitiko Sibire“ (apie tremtinius Janiną ir Bronių Tumonis) ir ,,Praeities atminimų aš išduot negaliu“ (apie tremtinį Bronių Bickų).

  Džiugu, kad mūsų mokinių pranešimai buvo išskirti kaip įdomūs, informatyvūs, akcentuota, kad  juose gausu tikrų istorinių šaltinių: nuotraukų, įvairių dokumentų, vaizdinės medžiagos. Mokinius konferencijai ruošė mokytojos Nijolė Greibuvienė ir Birutė Zaborskienė.

Konf Lietuvos netektys