Pradžia

Įrašai

Jaunimas diskutavo su rajono politikais

VItrazu.s   Spalio 10 dieną, minint Vietos savivaldos dieną, Kupiškio rajono savivaldybės meras Jonas Jarutis inicijavo jaunimo ir vietos valdžios atstovų susitikimą.

   Šįkart tai buvo diskusija „Kas mums svarbu ir ką galime dėl to padaryti“, kurioje dalyvavo mokyklų atstovai bei 6 Savivaldybės tarybos nariai: rajono meras Jonas Jarutis, mero pavaduotojas Algirdas Navickas, Nepriklausomybės akto signataras, ilgametis savivaldybės meras Leonas Apšega, ilgametis politikas Jonas Blaževičius, Valentinas Beinoris ir Zita Kaušakienė. Mūsų mokyklai atstovavo septintokai Šarūnė Andrijauskaitė, Ligita Rudokaitė, Gabrielius Petuchovas.

   Mokiniai susitikimo metu kėlė klausimus ir temas, kurios  svarbios mokyklos, miestelio ar viso rajono bendruomenei. Dauguma jų buvo susiję su popamokine veikla, turiningu mokinių laisvalaikiu, domėtasi  Kupiškio jaunimo centro, sporto mokyklos veikla, kalbėta apie aplinkos niokojimą ir teršimą, vaikų įžūlumą, kelių ,,erelius“, kelių būklę, mokyklos valgyklų privatizavimą, mokinių pavežimo metu susidarančias problemas, Skapiškio ežero išvalymo kokybę ir kt.

   Meras,  apibendrindamas diskusiją, mokykloms įteikdamas padėkas ir saldžiuosius prizus, sakė, kad jauni žmonės labai pastabūs, kad susitikime iškelti aktualūs klausimai ir išsakytos įdomios  mintys.VItrazu.s01