Pradžia

Įrašai

Edukacinės pamokos Vilniaus valdovų rūmuose

 ValdRumai  Rugsėjo 20 dieną 40 mūsų mokyklos mokinių dalyvavo projekto ,,Muziejus – mokykla  – moksleivis“ tęstinėje edukacinėje programoje ,,Viduramžių, renesanso ir ankstyvojo baroko muzika Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvare“.

   Visi užsiėmimai vyko LDK valdovų rūmuose. Puošniose  rūmų menėse mokiniai ne tik susipažino su to meto muzika, šokiais, pirmąja opera, bet ir patys galėjo pamėginti pagroti senaisiais instrumentais, mokėsi senųjų šokių, bandė įsijausti į operos aktorių vaidmenis, o edukacinėse dirbtuvėse  glazūravo savo pagamintus keraminius koklius. Kadangi Valdovų rūmuose mokiniai buvo pirmą kartą, supažino su  nuolatinėmis muziejaus ekspozicijomis, pamatė tikrą  dailės šedevrą - Jadvygos Jogailaitės  brangenybių skrynutę, kuri yra vienas vertingiausių ir įspūdingiausių Renesanso auksakalystės meno kūrinių ir Jogailaičių didybės liudijimų.

   Tą dieną mokiniai dar aplankė Europos kosmoso parodą, Bernardinų  parke grožėjosi fontanais, gėlynais, džiūgavo vaikų žaidimų aikštelėse. Dieną Vilniuje baigė  „Akropolyje“ : valgė ledus, žiūrėjo filmukus ir smagiai  čiuožė  ledo arenoje. Namo grįžo  daug sužinoję, pilni įspūdžių ir emocijų.

   Kelionę organizavo mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė, mokytojos Rasa Kaušakienė, Auksė Jankevičienė, Nijolė Greibuvienė, Regina Mačionienė. Kelionę į Vilnių ir aštuonias  edukacines pamokas finansavo Nacionalinio muziejaus  Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai.

   Kiek visa tai kainavo?  Kelionė į Vilnių -1200 Lt., vienas edukacinis užsiėmimas mokiniui -5 Lt., dar kiekvienam mokiniui  pažintinis leidinys su vaizdo-garso plokštele ,,Istorija muzika šlovinama“. Ar mokėsime visa tai įvertinti?    

Valdovų rūmuose