Pradžia

Įrašai

Diskusija apie savirealizaciją

Savirealizacija   Paskutinį rugsėjo ketvirtadienį mokykloje vyko diskusija „Mūsų teisė ir galimybės į savirealizaciją bei saviraišką“. Diskusijoje dalyvavo 7 – 10 klasių mokinių atstovai.

   Kartu su jais diskutavo Kupiškio jaunimo centro vadovė Gaila Matulytė, jaunimo centro savanoris Marius Skrupskis, mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė, bibliotekininkė Regina Stanienė, socialinė pedagogė Rita Kiaulėnienė.

   Diskusiją pradėjo socialinė pedagogė Rita Kiaulėnienė trumpai pristatydama VO „Gelbėkit vaikus“ veiklą, projekto „Žmogaus teisių sklaida“ tikslus bei uždavinius.

   Mokiniai teigė, kad Skapiškio seniūnijos jaunimui stinga galimybių prasmingai ir įdomiai praleisti laisvalaikį. Jie mano, kad kaime gyvenančių vaikų teisės į saviraišką yra pažeidžiamos, nes mieste gyvenantis jaunimas gali rinktis, kokiomis veiklomis užsiimti ir kaip realizuoti savo pomėgius.

   Kupiškio jaunimo centro vadovė Gaila Matulytė  papasakojo apie vykdomus projektus, į kuriuos stengiasi įtraukti kuo daugiau jaunų žmonių. Viešnia teigė, kad skiriama nemažai lėšų  jaunimo užimtumui, tik reikia mokėti jomis pasinaudoti. Pasidalijo projektų rašymo patirtimi ir davė patarimų. Mokinius paragino naudotis esamomis galimybėmis ir pasidžiaugė jų entuziazmu. Informavo, kad lapkričio mėnesį seniūnijose bus organizuojami projektų rašymo mokymai ir pakvietė norinčius mokinius ateiti.

   Jaunimo centro savanoris Marius Skrupskis papasakojo apie projektą „Bomb it“. Svečias teigė:  jei esi iniciatyvus, turi svajonių, tai jas visai nesunkiai gali realizuoti. Svarbu gera idėja, patikima komanda, veiksmų planas ir biudžetas.  Marius pažadėjo padėti ir mano, kad susirinkusiam jaunimui viskas puikiai pavyks, nes mato energijos užtaisą ir norą veikti.