Pradžia

Įrašai

Naktis mokykloje

Nmokykl    Mokinių grupė pieš smurtą, norėdama įgyvendinti seniai puoselėtą norą praleisti naktį mokykloje, su socialine pedagoge Rita parašė projektą ir gavo finansavimą (400 lt.) iš  Jaunimo iniciatyvų rėmimo programos. 

   Todėl lapkričio 13 – os vakarą mokykla ūžė nuo susirinkusių 5-10 klasių mokinių ir gimnazistų bei studentų (buvusių mūsų mokinių), kurie buvo pasiruošę praleisti naktį mokykloje. 18 val. dalyviai išsiskirstė į pasirinktas darbo grupes: meno artelei vadovavo dailės ir technologijų mokytoja Lina Stanislovaitytė – Bukauskienė. Šių užsiėmimų metu mokiniai kūrė kalėdinius atvirukus, kuriuos mokytoja Nijolė Bagdonavičienė su saviraiškos būrelio ‚‚Smagratis‘‘ nariais nuveš į Kupiškio ligoninės palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių bei socialinės globos namus ir įteiks jų gyventojams. Mokytoja Nijolė jau kelintus metus įsijungia į respublikinę bendrumo akciją ‚‚Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui‘‘, kurį organizuoja Valstybinis psichikos sveikatos centras. Į „kavinę“ susirinko gausus kulinarijos mėgėjų būrys, kuriam vadovavo direktorės pavaduotoja ugdymui Audronė Liudvinavičienė, o jai talkino virėjos Loreta, Viktorija ir Lainė. Po visą mokyklą sklido malonus kepamų bandelių ir sausainių kvapas. Kulinarai iškeptais gardumynais pavaišino visus naktinėtojus. Sporto aistruoliams vadovavo kūno kultūros mokytojas Vytautas Starkus. Sporto salėje prakaitą liejo krepšininkai, kiti galėjo žaisti stalo tenisą. 20 val. 30 min. dalyviai rinkosi choreografijos klasėje į susitikimą su fitneso pasaulio čempionu Modestu Puiše. Svečias papasakojo apie pasiruošimą fitneso varžyboms: alinančias treniruotes, griežtą maitinimosi rėžimą. Akcentavo, kad šios šakos sportininkams reikia labai daug valios pastangų norint pasiekti nors mažiausių rezultatų. Pasakojo apie sveiką maistą, maisto derinimą, produktų pasirinkimą. Atkreipė dėmesį į tai, kad galime sau pakenkti maitindamiesi nepilnaverčiu maistu. Mokiniams labai patiko pasakojimas apie fitnesą, jie galėjo užduoti rūpimus klausimus. Dar buvo suplanuotas susitikimas su triatlonininku Vidmantu Urbonu, deja, svečias negalėjo atvykti. Po vakarienės vieni dalyviai pasirinko filmų žiūrėjimą, o kiti šokius bei dainavimą karaokė.  Norintys galėjo išmėginti akies taiklumą šaudydami iš pneumatinio šautuvo. Šiam užsiėmimui vadovavo policijos tyrėjas Ričardas Kiaulėnas. Organizatorius nustebino norinčiųjų šaudyti gausa. Laimėtojos laurus nuskynė 6 kl. mokinė Neringa Rudokaitė.

   Štabui, kuris buvo atsakingas už drausmę, tvarką ir taisyklių laikymąsi, vadovavo mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė, o nakties akimirkas įamžino mokytoja Rasa Kaušakienė.

  Nuoširdžiai dėkojame ūkininkams Jonui Pakalniui ir Zigmantui Aleksandravičiui bei verslininkui Povilui Gurkliui už skirtą finansinę paramą.

Naktis mokykloje