Pradžia

Įrašai

Pradinukai vasaros stovykloje

Prad.-vasaros_st    Šiais metais, kaip ir kiekvienos vasaros pradžioje, mūsų mokykloje veikė 1 – 5 klasių mokinių vasaros stovykla „Vasarėlės pakviesti“.

   Birželio 2 dieną mokiniai, susirinkę į mokyklą,  susipažino su planuojama veikla, pasiskirstė į būrius, kurie sukūrė savo vėliavas, pavadinimus, skanduotes.

   O birželio 3 d. vyresniųjų būrys išsiruošė į Molėtų etnokosmologijos centrą , kuriame klausė pasakojimo apie senovės lietuvių pasaulio suvokimą,  stebėdami filmą, patys pasijuto maža visatos dalele. Iš aukštybių gėrėjosi vaizdingomis vietovėmis, nusileidę vaikščiojo po dar tik kuriamą parką, kuris tiksliai atspindės Saulės sistemą. Vėliau stovyklautojai pramogavo prie ežero, laukdami naktinio dangaus stebėjimo. 23 val., nors dangus nebuvo tam labai palankus,  vaikai vienu didžiausių Europoje mėgėjišku teleskopu stebėjo žvaigždes, Saturną ir, žinoma, gėrėjosi Mėnuliu.

  Grįžę vėlai, stovyklautojai  ilgai miegoti net nemanė, nes kitą rytą laukė Sporto diena. Dvi komandos žaidė kvadratą, rungtyniavo estafečių varžybose, mėtė strėlytes į taikinį.

  Birželio 5 d. į kelionę išsiruošė jaunesnysis būrys. Pirmiausia keliauninkai aplankė Verslo ir technologijų mokyklos gyvūnų fermą. Vėliau vaikai keliavo į Uošvės liežuvį, įrodė savo drąsą keliaudami pontoniniu tiltu. Išvykos pabaigoje laukė pažintis su, rodos, taip gerai pažįstamu Kupiškiu. Turizmo centro darbuotoja supažindino su senoviniais daiktais, sukauptais muziejuje, papasakojo apie dailininko H. Orakausko kūrybą. Vaikai apžiūrėjo keletą jo darbų. Stovyklautojai gavo net namų darbų - nupiešti miestą puošiantį Baltų medį.

  Paskutinę dieną stovyklautojai dalyvavo mokyklos renginyje „Mokyklos garbė - 2014“.

Pradinukai vasaros stovykloje'14