Pradžia

Įrašai

Žmogaus saugos diena su KASP atstovais

KAS-diena    Netradicinė diena birželio 2 d. prasidėjo bandomąja evakuacija. Po sutartinio signalo mokiniai paliko mokyklos pastatą.

   Atsakingas už civilinę saugą mokyklos direktorės pavaduotojas ūkiui V. Kaušakys įvardijo bandomosios evakuacijos trūkumus ir paragino kuo geriau atlikti įskaitinę evakuaciją. Evakuojantis antrąkart, viskas vyko sklandžiau, mokiniai išsirikiavo mokyklos stadione, krepšinio aikštelėje. Atsakingi mokytojai pranešė apie sėkmingai evakavusių  mokinių skaičių. Priminus naudojimosi gesintuvu  taisykles, vyko laužo gesinimo pratybos.

   10 valandą prie mokyklos sustojo Krašto apsaugos  automobilis. Choreografijos salėje atvykę 6 savanoriai  pasakojo apie Lietuvos kariuomenę, savo veiklos kasdienybę, demonstravo atsivežtus ginklus, ekipuotę. Mokiniai klausinėjo karių apie jų tarnybą, domėjosi ginklais. Džiaugėmės tarp atvykusiųjų matydami ir buvusius mūsų mokyklos mokinius L. Puciatą bei M. Murauską.

   Krapnojant lietui, į stadioną svečiai pakvietė visus mokinius, norinčius dalyvauti granatų metimo rungtyje. Kiekvienas galėjo mesti į pažymėtą teritoriją po 20 granatų. Dalyvių buvo tikrai daug. Geriausiais granatų  metikais tapo Giedrius Tijušas ir Robertas Jasiūnas. Tikrai linksma, bet gana sunki pasirodė besanti kareiviškų batų mėtymo rungtis. Iš daugelio bandžiusiųjų geriausi buvo Tomas Giriūnas ir Aurimas Gūra.

   Pagaliau atėjo ištvermingiausiųjų eilė. Mokiniai „puošėsi“ kareiviškų dažų „makiažu“, rikiavosi po du ir instruktorių lydimi pradėjo bėgimo rungtį. Apšilę pagal duotą komandą darė atsispaudimus ir vėl bėgo... Taip vyko pasiruošimas durtuvų (kastuvėlių) mūšiui su menamais priešais (mokyklos parke pasislėpusiais manekenais). Pasklidus dūmų uždangai, vyko mūšis. Susidomėję  prie vyresniųjų prisijungė ir pradinių klasių mokiniai.  Už tokį įdomų renginį esame dėkingi mokyklos socialinei pedagogei Ritai Kiaulėnienei, direktorės pavaduotojui  V. Kaušakiui ir, žinoma, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5 rinktinės savanoriams ir jų vadui Boris Gembickij.

Žmogaus saugos diena su KASP atstovais