Pradžia

Įrašai

Pilietiškumo diena „Mano mokykla ir aš“

Mokykla-ir-as    Birželio mėn. 3 d. vyko netradicinė diena, kurioje dalyvavo 5-10 klasių mokiniai.  Pirmiausia  visi neformaliojo švietimo (būrelių), projektų vadovai kartu su mokiniais pristatė 2013-2014 mokslo metų veiklą.

   Džiaugdamiesi savo  darbais, jie reklamavo  būrelius, kvietė dalyvauti jų veikloje. 

  Mokyklos bibliotekininkė informavo apie tai,  kaip mums pavyko mokyklinė akcija „Gėlė mokyklai“. Iš viso surinkta 369 litai.  Aktyviausiai akcijoje dalyvavo 2 ir 4 klasių mokiniai,  mokytojai ir mokyklos darbuotojai.

  Toliau  darbas vyko kabinetuose, nes šios dienos tikslas buvo įvertinti mokyklos veiklą, iškelti naujų idėjų ir pasirinkti, kurias iš jų įgyvendinti. Kiekvienas mokinys galėjo išsakyti savo mintis, klasė turėjo jas apibendrinti ir pristatyti  bendrame mokinių susirinkime.

  Mokiniai kėlė šias problemas: užduodama daug  namų darbų, seni  kompiuteriai mokykloje, reikia labai anksti keltis, kad  atvyktų į mokyklą, mažai kūno kultūros pamokų, trūksta sporto inventoriaus, prastas stadiono bėgimo takas, ne visuose kabinetuose yra žaliuzės, sutampa būrelių laikas, mokykloje nebevyksta šokiai, silpnai sprendžiamos netinkamo elgesio problemos, dalies mokinių netenkina  maisto kokybė.

  Išsakydami teigiamus dalykus, mokiniai nepamiršo laimėjimų, pasidžiaugė esama situacija. Mokiniams patiko susitikimai, renginiai, ekskursijos, projektai, sporto varžybos, netradicinės pamokos mokykloje ir kitur, būrelių veikla, išvykos į baseiną, geri santykiai su mokytojais, galimybė sportuoti sporto salėje vakarais. Visiems labai patiko projektas „Naktis mokykloje“, edukaciniai užsiėmimai Vilniuje, akcija „Darom - 2014“, netradicinė diena su krašto apsaugos savanoriais, profesijų savaitė, kurioje išskyrė susitikimą su Z. Aleksandravičiumi. Mokiniai džiaugėsi naujais suolais, mokyklos aplinka, tvarkoma tinklinio aikštele, pačia mokykla, kuri po renovacijos tapo graži ir šilta.

  Mokiniai išsakė savo pasiūlymus. Tai buvo žvilgsnis į netolimą ateitį, ką galime pakeisti, ką įmanoma nuveikti su tomis priemonėmis, kurias turime. Mokiniai siūlė rengti Nominacijų šventes, daugiau organizuoti susitikimų su įdomiais žmonėmis, ypač norėtų su kariuomenės atstovais, pageidavo įsteigti Šaulių būrelį, sporto būreliuose daugiau mokytis technikos elementų,  daugiau pažintinių  ekskursijų, projektų, norėtų vasaros stovyklų vyresnių klasių  mokiniams,  gerai būtų, kad mokykloje pertraukų metu  skambėtų  muzika, pageidavo pakeisti sporto salės grindis, įsigyti naujų kompiuterių,  kai kuriuose kabinetuose pakeisti klasės lentas, siūlė prie mokyklos pastatyti suoliukus, įrengti  individualias spinteles  daiktams susidėti. Mokiniai teigė, kad mokyklos valgyklos  maistas turėtų būti įvairesnis ir pigesnis, kad reikia keisti budėjimo zonas. Siūlė  negailėti vieni kitiems šypsenų.

  Direktorė pasidžiaugė, kad ši netradicinė diena parodė, jog mūsų mokyklos mokiniai moka dirbti grupėmis, sugeba analizuoti, pateikti pasiūlymus, ji skatino pačius mokinius būti  iniciatyvesnius ir nebijoti imtis  atsakomybės, įgyvendinant savo sumanymus.

  Darbas baigėsi akcija „Kramtomai gumai - ne!“. Jos metu paskirtose veiklos zonose  padirbėta gana rimtai, nes pasirodė, kad mūsų mokiniai (tikimės, ne visi) labai dažnai kramtoma guma atsikrato tiesiog ją prilipdydami prie suolų ar kėdžių.

  Organizacinė  darbo  grupė (direktorė Birutė Zaborskienė, pavaduotoja ugdymui Audronė Liudvinavičienė, spec. pedagogė Vita Strumskytė - Giedrienė), analizuodama šią dieną, teigė, kad ji buvo produktyvi ir naudinga. Šios dienos organizatoriai  dėkoja visiems mokytojams, kurie dalyvavo tos dienos veikloje.

Pilietiškumo diena - ,,Mano mokykla ir aš“