Pradžia

Įrašai

Rugsėjo pirmoji – naujų galimybių pradžia

2015Rugs01    Aidint mokykliniam varpeliui, dešimtokai atvedė pirmokus ir susodino ant suoliukų. Taip prasidėjo Rugsėjo pirmosios šventė mūsų mokykloje.

   Dar sykį smagiai prisiminėme vasarą ir atsisveikinome su ja, aštuntokei Ligitai atliekant dainą „Vasara“. O tada muzikos mokytoja Vilma Likienė, šios šventės vedėja, „labas rytas“ ištarė rugsėjui ir mokytojui, mokiniui ir mokinį atlydėjusiajam – tėčiui, mamai, močiutei, globėjui.

  Nuskambėjus Lietuvos himnui, „atsakinėti“ buvo pakviesta mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė. Išgirdome istoriją, papasakotą A. Mamontovo, apie du vyriškius ir jūros žvaigždes. Baigdama pasakoti, direktorė paragino visus matyti šalia esantį, ištiesti ranką, jei to reikia, pasidalyti knyga, išaugtu rūbu, nusišypsoti ar tiesiog ištarti gerą žodį. Po to visus pasveikino su naujais mokslo metais ir palinkėjo, kad visus metus lydėtų sėkmė bei paprastos evangelinės tiesos: „Ieškok ir rasi“, „ Klausk ir Tau bus atsakyta“, „Belsk ir bus atidaryta“- ir paragino atverti mokyklos duris.

   Žaismingu testu išsiaiškinusi, kad visi gerai pailsėjo ir jau pasiruošę kibti į mokslus, šventės vedėja mokytoja Vilma pakvietė šventės viešnią daktarę Aldoną Vasiliauskienę. Gerbiama viešnia, papasakojusi apie ukrainiečio  mokinuko svajonę, jo kilnumą bei laisvės troškimą ir pakvietusi visus atsigręžti į svarbiausius nematerialius dalykus, mokyklos bibliotekai padovanojo naujausią savo knygą.

  Po to į pirmąją pamoką buvo pakviesti pirmokėliai ir jų mokytoja Dalia. Suvaidinus  pasaką apie meškučius ir statinaitę medaus,  mokyklos direktorės pavaduotoja A. Liudvinavičienė iškilmingai įteikė pirmokų pasus.

  O mokyklos vyriausieji, dešimtokai, prisipažino, kad šiandien pirmąkart pajuto, jog laikas lekia tikrai greitai, kad šiandien kažkaip kitaip žvelgia į juos mokytojai, mokiniai, tėveliai. Dešimtokai pasveikino mokytojus, įteikdami pintinę vaisių, ir pirmokėlius, linkėdami mažiesiems tiesių raidelių ir gražių darbelių.

  Galiausiai, nuskambėjus mokyklos himnui, visi pravėrė mokyklos duris ir, lydimi auklėtojų, įžengė į šventiškai papuoštas klases. 2014 – 2015 mokslo metai prasidėjo. 

2014m. rugsėjo pirmoji