Pradžia

Įrašai

Tryliktoji Europos kalbų diena

E-klba    Jau tryliktą kartą rugsėjo 26 dieną Europa mini kalbų įvairovės dieną. Skapiškio pagrindinėje mokykloje ši šventė tapo tradicine.

   Šiemet buvo organizuoti renginiai, kurių tikslas - skatinti kalbų mokymąsi, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, skatinti mokinių norą susipažinti su Europos šalimis, jų kultūra, tradicijomis, gyvenimo būdo skirtumais bei kalbų įvairove.

   Kalbų dienos šventei lietuvių kalbos mokytojos N. Bagdonavičienė ir A. Jankevičienė, rusų kalbos mokytoja N. Greibuvienė bei anglų kalbos mokytoja R. Vingelienė su mokiniais ruošėsi iš anksto: per anglų kalbos pamokas mokiniai žiūrėjo filmus, kuriuose buvo pristatomos visos Europos šalys, jų kultūra bei tradicijos, karpė ir spalvino Europos šalių vėliavas, kuriomis vėliau papuošė visos mokyklos koridorius. Pirmojo aukšto fojė anglų kalbos mokytoja su mokiniais paruošė stendą, informuojantį, kiek ir kokiomis kalbomis kalbama Europoje, paruošė plakatus su  pasisveikinimo žodžiais įvairiomis Europos kalbomis, taip pat plakatus su žymių anglų rašytojų mintimis apie kalbas. Lietuvių ir rusų kalbų mokytojos su mokiniais papuošė mokyklos koridoriaus sienas, iškabindamos plakatus su prasmingomis mintimis apie kalbą bei išmoktais rusų kalbos žodžiais ir posakiais.

   Rugsėjo 26 d. ryte visų klasių mokiniai kartu su kalbų mokytojomis susirinko prie mokyklos užrašyti ant asfalto jiems labiausiai patinkančius išmoktus užsienio kalbos žodžius ir patarles įvairiomis Europos kalbomis. Vėliau visi buvo pakviesti į choreografijos salę, kurioje vyko pagrindinis renginys, skirtas Europos kalbų dienai paminėti. Lietuvių kalbos mokytoja A. Jankevičienė papasakojo apie kalbų mokėjimo svarbą šiuolaikinėje Europoje ir pasaulyje, apie indoeuropiečių kalbų šeimą, lietuvių kalbos vietą tarp kitų šios šeimos kalbų, sudomino kalbų mokymosi galimybėmis.

   Renginį pagyvino  8 kl. mokinės Ligitos Rudokaitės dainuojama angliška daina „Neįmanoma“. Daina „Išskrendu“, atlikta rusų kalba 8 kl.  mokinės Eglės Lesmonavičiūtės,  ir jos švelnus balsas prikaustė salėje esančių klausytojų dėmesį.

  Renginio pabaigoje lietuvių kalbos mokytoja N. Bagdonavičienė pakvietė visus pažaisti lietuvių liaudies ir kalbinių žaidimų, kuriuos žaisdami mokiniai galėjo atskleisti savo kalbinius gebėjimus, išmonę bei sumanumą.

Kalbų diena-2014