Pradžia

Įrašai

Ekskursija į LR Seimą ir Prezidentūrą

Vilnius-2014   Rugsėjo 19 dieną  48  mokiniai  kartu su  mokyklos direktore Birute Zaborskiene,  mokytojomis Aukse Jankevičiene, Nijole Greibuviene,  Rasa Vingeliene vyko į Vilnių.

  Ši kelionė -  tai dovana  mokiniams, kurie 2013-2014 mokslo metų  baigiamojoje šventėje tapo nominacijų ,,Mokyklos garbė“ nugalėtojais. Keliauti buvo pakviesti ir visi kandidatai į nominacijas, mokiniai, kurie  aktyviai atstovo mokyklai renginiuose, sporto varžybose.

  Lietuvos Respublikos Seime skapiškėnus pasitiko Ryšių su visuomene skyriaus darbuotojai. Jie parodė ir papasakojo, kur ir kaip vyksta Seimo narių darbas, priminė svarbius Lietuvai įvykius. Naujoje plenarinių posėdžių salėje mokiniai buvo pakviesti užimti  Seimo narių kėdes, o Spaudos konferencijų salėje jiems buvo surengta improvizuota spaudos konferencija. Seime taip pat apžiūrėta paroda, skirta Sausio 13-osios tragiškiems įvykiams paminėti. Sudomino  gintaro dirbinių paroda,  ekspozicija, kurioje buvo galima išvysti  užsienio šalių delegacijų dovanas LR Seimui.

  Iš Seimo ekskursijos dalyviai vyko į Prezidentūros rūmus. Apžiūrėtos nuostabios rūmų salės, kabinetai, apsilankyta jaukiame prezidentūros kiemelyje. Apie minėtus objektus išsamiai papasakojo gidė.

  Tą dieną Vilniaus Katedros aikštėje skapiškėnai galėjo  stebėti NATO  karinio komiteto konferencijos iškilmingą atidarymą. Po to  apsilankė Bernardinų  parke: grožėjosi fontanais, gėlynais, išbandė vaikų žaidimų aikšteles. „Akropolyje“ vaišinosi ledais, žiūrėjo filmukus ir smagiai  čiuožė  ledo arenoje. Grįždami  namo,  užsuko į Uteną pasigrožėti  šviečiančiu ir grojančiu fontanu.  Ekskursijos dalyviai grįžo namo daug pamatę, sužinoję, pilni įspūdžių ir emocijų.

Vilnius-2014