Pradžia

Įrašai

Jaunimo savivaldos diena Kupiškyje

JSD   Spalio 17 d. Kupiškio kultūros centre, vitražų salėje, vyko Kupiškio rajono savivaldybės organizuota Jaunimo savivaldos diena, skirta Vietos savivaldos dienai paminėti.

    Renginyje dalyvavo rajono meras J. Jarutis, vicemeras A. Navickas, kultūros ir švietimo skyriaus specialistai, mūsų mokyklos mokinių tarybos nariai bei kitų mokyklų mokinių atstovai.

   Renginyje meras apdovanojo mokinius iš Kupiškio Lauryno-Stuokos Gucevičiaus, Subačiaus gimnazijų bei Kupiškio verslo ir technologijos mokyklos, kurie dalyvavo Savivaldybės skelbtame rašinių konkurse „Labiausiai mane įkvėpęs kupiškėnas“. Iš viso buvo pagerbti 22 mokiniai. Meras ir kiti renginio dalyviai pasidžiaugė, kad Kupiškio jaunimas savo rašiniuose minėjo aktyvius kupiškėnus: Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorę Laimutę Šližauskienę, Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorių P. Pranckūną, pasaulio fitneso čempioną M. Puišę, jaunino centro vadovę G. Matulytę ir kitus.

   Po apdovanojimų prasidėjo diskusija apie Kupiškyje esančius privalumus bei trūkumus. Mokytojų ir renginio svečių paraginti, mokiniai išsakė savo nuomonę apie žaidimų aikšteles, sporto sales, pasidžiaugė gražiu ir tvarkingu miestu, renovuojamomis mokyklomis, grįžtančiais į Kupiškį gyventi jaunais žmonėmis ir jaunimo iniciatyvoms skiriamomis lėšomis.

   Renginio pabaigoje moksleiviai išbandė Tarybos posėdžiuose naudojamą elektroninio balsavimo ir įgarsinimo įrangą atsakydami į klausimus : „Ar gera gyventi Kupiškyje?“ ir „Ar ateityje, po studijų, planuojate grįžti gyventi į Kupiškį?“