Pradžia

Įrašai

Jaunieji dviratininkai jau su pažymėjimais

DVR   Penktokai nuo pat rugsėjo nekantravo kuo greičiau pradėti ruoštis teorijos ir praktikos egzaminui dviratininko pažymėjimui gauti.

   Pakartoję kelio ženklų ir ženklinimo reikšmes, pasimokę bendrųjų ir tik dviratininkams skirtų eismo taisyklių, penktos klasės mokiniai lavino praktinio vairavimo įgūdžius, rodė manevravimo signalus ranka, praktikavosi, atlikdami  pusiausvyros laikymo užduotį „Gyvatukas“.

   Birželio 2 dieną aštuoni penktokai ryžosi laikyti egzaminą dviratininko pažymėjimui gauti. Pirmiausiai teko spręsti teorines užduotis. Jos šį kartą  buvo parengtos elektroniniu formatu ir egzaminas vyko kompiuterių klasėje. Už tai dėkojame žmogaus saugos mokytojai N. Greibuvienei ir informacinių technologijų mokytojui R. Jankevičiui.

   Geriausiai užduotis atliko L. Giedrys, R. Kucinas. Kitiems teko jas spręsti pakartotinai. Praktinę egzamino dalį  visi laikiusieji atliko gerai, su užduotimis susidorojo  puikiai. Viso egzamino metu mokinių veiklą stebėjęs policijos tyrėjas R. Kiaulėnas pagyrė penktokus, įteikė jiems dovanėlių, palinkėjo saugios vasaros ir būti atsakingais eismo dalyviais.