Pradžia

Įrašai

Paminėta Tarptautinė mokytojų diena

MokDiena     Spalio 5 diena – Tarptautinė mokytojų diena. Ji kasmet šventiškai minima ir mūsų mokykloje.

    Šventės rytą  mokyklos fojė išvydome stendą „Strazdanota vaikystė“. Iš jame esančių senų nuotraukų žvelgė vaikai, o dabar tai mūsų mokyklos mokytojai. Po nuotraukomis buvo atspausdintos smagios eilės, padedančios įspėti, kieno kuri nuotrauka. Stendą parengė mokyklos direktorė B. Zaborskienė, jai talkino mokyklos bibliotekininkė R. Stanienė, soc. pedagogė R. Kiaulėnienė bei mokyklos tarybos pirmininkė N. Greibuvienė.

    Šventiškai buvo papuoštas mokytojų kambarys ir choreografijos salė, į kurią mokytojai rinkosi po pamokų. Ten juos sveikino mokiniai. Šventinį koncertuką pradėjo jo vedėjai: penktokai O. Aleknaitė ir R. Puciata, dešimtokai S. Baltrušytė ir G. Tuska.  Jie meninėmis miniatiūromis pristatė septintokų atliekamą dainą – sveikinimą mokytojams – ir mokytojo R. Jankevičiaus sukurtą filmuką, kuriame tarsi nuotraukų albume atsispindėjo mokytojų vaikystė. Buvo įdomu ir smagu  atpažinti kolegas vaikystės nuotraukose. Mokytojus sveikino mokinių tarybos nariai. Žongliravo renginio vedėjų padovanotais gerumo obuoliais dešimtokas Robertas. O pabaigoje visus gerokai nustebino ir pralinksmino devintokė Ligita ir gausus pradinukų būrys, atvykę į koncertą su ... pižamomis, nes kartu su muzikos mokytoja V. Likiene sugalvojo surengti pižamų vakarėlį. Į jį kvietė ir mokytojus dainuodami ir vaišindamiesi bei vaišindami kitus pamėgtais gardumynais.

    Koncertuko pabaigoje mokyklos direktorė visus pasveikino, padėkojo šventę kūrusiems mokiniams, jiems padėjusiems mokytojams: R. Kiaulėnienei, V. Likienei, A. Jankevičienei, R. Jankevičiui, bei jau minėtoms mokytojoms, rengusioms nuotraukų stendą. Po to pakvietė pasivaišinti šventiniu pyragu ir vykti į Kupiškio kultūros centrą.

    Jame mokytojus sveikino rajono valdžios, kultūros, švietimo ir sporto skyriaus, dvasininkijos atstovai, kultūros centro darbuotojai, šokių kolektyvas. Kaip ir kasmet, daug mokytojų profesinės šventės proga buvo apdovanota padėkomis. Džiugu, kad šiemet jas gavo ir lietuvių kalbos bei etikos vyresnioji mokytoja N. Bagdonavičienė (Kupiškio r. savivaldybės mero padėka) bei pradinių klasių mokytoja metodininkė R. Zabulienė (Kupiškio r. savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo padėka). Šventė baigėsi koncertu, kuriame mokytojams dainavo V. Šiškauskas.         

Mokytojo diena - 2015