Pradžia

Įrašai

Penktokų krikšto diena

5Krikstynos    Penktokus, beveik du mėnesius jau  pasimokiusius aukštesnėje pakopoje, vyriausieji mokyklos mokiniai dešimtokai spalio 23 dieną nusprendė pakrikštyti.

   Pirmiausiai „papuošė“ krikštui – aprengė išmargintais maišais. Po to, sulindusius po kelis į lankus, atvedė prie choreografijos salės. Ten suteikė  pravardes -  juk reikėjo kaip nors į juos kreiptis, nes dar nebuvo pakrikštyti ir neturėjo vardų.

   Netrukus penktokams teko įveikti pirmąjį išbandymą – jie turėjo suvalgyti po „antivirusanto“  – česnako – skiltelę, kad į krikšto šventovę įžengtų be jokių užkratų.   Krikštijamiesiems reikėjo atlikti įvairias užduotis, kuriomis buvo tikrinamas jų fizinis pasirengimas, išmintis ir jumoro jausmas, draugiškumas, gebėjimas orientuotis tamsoje ir kitos savybės. Jų auklėtoja taip pat nebuvo užmiršta. Buvo gauta įrodymų, kad  penktokai, pabūgę krikštynų, norėjo pasislėpti apsimesdami įvairiais personažais, todėl ji turėjo iš dešimtokų pateiktų nuotraukų atpažinti savo auklėtinius.

    Po to  penktokai pakartojo krikšto tėvų skaitomą priesaiką,  kiekvienas pasirašė ir parašus patvirtino pirštų antspaudais. Krikštynoms baigiantis, gavo po „Dievo kūno“ gabalėlį – citrinos griežinėlį. O pabaigoje jiems buvo įteikti „pašventinti“  pažymėjimai. Taigi 11 mūsų mokyklos mokinių jau teisėtai gali vadintis penktokais.    

Penktokų krikštynos 2015