Pradžia

Įrašai

Atšvaitų diena mokykloje

Atsv   Lapkričio 4-ąją minima Atšvaitų diena. Ta proga visoje šalyje Valstybinė kelių direkcija dalijo gyventojams priemones, padedančias būti matomiems kelyje.

  Skapiškio seniūnijai buvo padovanota pilna dėžė liemenių bei 8 atšvaitai. Seniūnijos darbuotojai šias dovanas perdavė  mokyklai.

  Klasės valandėlių metu visi pradinių klasių mokiniai rinkosi į choreografijos salę. Žmogaus saugos mokytoja N. Greibuvienė pakvietė kelis mokinukus pademonstruoti, kurie iš jų, pašvietus prožektoriumi, labiau pastebimi. Mokiniai vienbalsiai sutiko, kad labai gerai matomi tie, kurie vilki liemenes su šviesą atspindinčiomis juostomis.

  Netrukus visi mokinukai susipažino su nelaimingų atsitikimų statistika, žiūrėjo filmuotą medžiagą apie saugų elgesį kelyje tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui, mokomuosius filmukus apie tai, kaip reikia segėti atšvaitus.

  Užsiėmimo pabaigoje visiems pradinukams buvo išdalytos  šviesą atspindinčios kokybiškos liemenės. Mokiniai džiugiai priėmė šias dovanas ir pažadėjo nelaikyti jų stalčiuose, o kasdien nešioti ir būti matomi kelyje.

  Dar viena maloni staigmena atkeliavo iš Valstybinės kelių direkcijos – tai knygelės  su saugaus eismo užduotimis. Jas nutarta padovanoti neformaliojo ugdymo būreliui „Trys švieselės“, kuriam vadovauja  mokytoja D. Notkuvienė.

  5-10 klasių mokiniai taip pat minėjo Atšvaitų dieną. Žmogaus saugos pamokų metu jie siūlė, kaip dar galima paįvairinti atšvaitų formas ir spalvas, pateikė popierinius jų modelius.