Pradžia

Įrašai

Dešimtokai Adomynėje ieškojo lobio

Adom    Rugsėjo 16 dieną mūsų mokyklos dešimtokai lankėsi Adomynėje. Prie išlikusio ir gražiai tvarkomo medinio dvaro būriavosi ir kitų rajono mokyklų  mokiniai. 

Į Europos  kultūros paveldo dienų renginį „Adomynės širdis – pono Adomo dvaras“  sukvietė Kupiškio krašto muziejus. Nepaprastai vaizdingoje aplinkoje, šalia atnaujinto tvenkinio su poilsio zonomis, svečius pasitiko dvaro ponas su ponia bei kiti dvariškiai. 

  Susiskirstę į tris grupes, lydimi vietinių gidų, mokiniai aplankė Adomynės bažnyčią, autentiškas  dvaro patalpas, jose įsikūrusią biblioteką, muziejų, baisiomis legendomis apipintą rūsį. Dalyviai klausėsi įspūdingų istorijų apie ten gyvenusius ponus, stengėsi įsiminti informaciją, ruošėsi atlikti užduotis.

  Labai susidomėję, mokiniai pagal žemėlapius  ieškojo stotelių su užduotimis. Prie ponios ir pono teko fotografuotis parodant pasirinktą emociją, kitur teko ieškoti laimės riešutų su palinkėjimais, svečiuotis pas būrėją prie „užmigusių avių“, gyva grandine išpinti meilės alėją, prie dvaro pamatų ieškoti lobio.

 Visko neišpasakosi... Buvo taip įdomu, kad norisi ir kitus pakviesti dalyvauti edukacinėje pamokoje „Adomynės  lobio ieškojimas“, paragauti ten kepamų bandelių.

Mokytoja  Nijolė Greibuvienė

Adomynės dvare