Pradžia

Įrašai

Ir lietuviškai, ir latviškai, ir prancūziškai...

KalbD    Rugsėjo 26 dieną mokykloje buvo galima išvysti rašant, išgirsti tariant ir dainuojant ne tik lietuviškus, rusiškus ar angliškus, bet ir latviškus, prancūziškus žodžius. Būtent tą dieną visoje Europos Sąjungoje švenčiama Europos kalbų diena.

Ją minėjome ir mes. Saulėtą rudens rytą pradinių klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja S. Bakaniene kelią į mokyklą išmargino Europos Sąjungos šalių pavadinimais ir vėliavomis, o su savo mokytojomis kelią dar papuošė ir baltais Lietuvos vaizdais.

  Pertraukų metu  skambėjo dainos įvairiomis Europos kalbomis, o per ilgąsias pertraukas mokyklos fojė pakabintame ekrane buvo galima išvysti ir išgirsti poliglotą, kalbantį 19 kalbų, pasisveikinimą visomis  Europos Sąjungos kalbomis. Rusų kalbos mokytoja N. Greibuvienė įvairių klasių mokinius taip pat supažindino ir su skambiausių bei populiariausių Europos kalbų dešimtukais, latviškais spalvų pavadinimais. Mokyklos fojė kabančiuose mokinių sukurtuose plakatuose buvo galima išvysti, kuo įdomios juose pavaizduotos šalys, susipažinti su jų įžymiais žmonėmis, perskaityti tų šalių kalbomis parašytus žodžius. Mokiniams, stabtelėjusiems prie Prancūziją vaizduojančio plakato, lietuvių kalbos mokytoja A. Jankevičienė trumpai papasakojo apie šią šalį, išmokė tarti keletą prancūziškų žodžių.

  Europos kalbų diena mokykloje baigėsi smagiai mokinių, mokytojų ir mokyklos darbuotojų traukiama mūsų kaimynų latvių daina „Kur tu teci...“ 

Lietuvių kalbos mokytoja A. Jankevičienė