Pradžia

Įrašai

Pradinukai lankėsi Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje

Pr-Aps    Lapkričio 14 – 15 dienomis, lydimi savo mokytojų,  pradinių klasių mokiniai lankėsi Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Vaikus šiltai pasitiko šios tarnybos komandos atstovas.

Jis parodė patalpas, kuriose  budėjimo metu sportuojama, ilsimasi, gaminamas valgis. Vaikai sužinojo, kad ugniagesių  darbas yra labai atsakingas ir pavojingas. Jie gelbsti ne tik nuo gaisrų, bet vaduoja žmones ir iš avarijon patekusių mašinų gniaužtų,  gelbsti ir įlūžus ledui. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai priminė, kaip elgtis kilus gaisrui ar esant jo pavojui, kokių priemonių imtis ir kur kreiptis, norint sulaukti skubios ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Vaikams labai patiko ugniagesių demonstruota apranga, naudojama technika ir įspūdingos mašinos, kurias galėjo pamatyti iš arti. Kiekvienas galėjo net įlipti  į  automobilių vidų,  atsisėsti prie vairo ir  pasijusti tikru gelbėtoju.

  Laikas Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje lėkte pralėkė, bet joje patirti įspūdžiai ir pamatyti vaizdai dar ilgai išliks atmintyje.

Mokytoja G. Sriubiškienė