Pradžia

Įrašai

Savaitė be kompiuterio

SBK0    Sugrįžusius po atostogų pradinių klasių mokinukus mokytojos pakvietė dar truputį pagyventi kalėdinėje rimtyje, ilgus žiemos vakarus skirti knygai ar pokalbiui su artimaisiais.

Todėl sausio 16- 20 dienomis visi mokinukai, pritarę šiai idėjai, atsisakė kompiuterinių žaidimų ir skaitė, skaitė, skaitė... Tuo labiau, kad metų knygos rinkimai ne už kalnų, o mokyklos biblioteka šiemet jau turi visas naujausias knygas ir paskaityti yra ką.

  Tą pačią savaitę veikė parodėlė ,,Mano šeimos knyga“. Joje vaikai pristatė (rašė ir piešė anotacijas) savo senelių knygas, keliaujančias iš kartos į kartą, knygeles, kurių pasakos užmigdydavo juos, vėliau – jų mažuosius broliukus ir sesutes, ar tiesiog knygas, palikusias didžiulį įspūdį. Džiugu, kad labai aktyviai savo knygeles pristatė patys jauniausieji - jungtinės grupės skaitytojai. Nenuostabu, kad daugiausiai knygų, turinčių savo istorijas, į parodėlę atgabeno ketvirtokai.

  Mokinukus, nepabūgusius pakeisti kompiuterį į knygą, pasveikino mokyklos direktorė B. Zaborskienė, bibliotekininkė R. Stanienė, į parodėlę atnešusi jai neišdildomą įspūdį palikusią knygą. Dalyviai gavo po spalvingą padėką, o knygų knyga tapo ketvirtokės Lukos Lipkytės pristatyta jos močiutės ranka rašyta storiausia gydomųjų receptų knyga. Kas paneigs, kad knyga – tai turtas, perduodamas vaikams ir anūkams?

Mokytoja Dalia Petrulytė

SBK1

SBK2SBK3

SBK4