Pradžia

Įrašai

Penktokai pasiruošė važinėti dviračiais

Dviraciai    Gegužės 23 dieną penktokai laikė egzaminą dviratininko pažymėjimui gauti. Jau kurį laiką mokiniai mokėsi kelių eismo taisyklių, aptarinėjo kelio ženklus, šviesoforo ir reguliuotojo signalus, sprendė užduotis.

Keletą dienų jie mokėsi valdyti dviratį, laikyti pusiausvyrą, teisingai pradėti važiuoti,  rodyti posūkio signalą bei apvažiuoti kliūtį. Iš pradžių ne visiems buvo lengva. Teko padirbėti savarankiškai ir namuose. Atėjus egzamino dienai, mokyklos direktorė B. Zaborskienė palinkėjo penktokams gerai išlaikyti egzaminą ir vasarą atsakingai važinėti dviračiais. Nuolatinis mūsų svečias bei pagalbininkas, Kupiškio policijos komisariato vyresnysis specialistas R. Kiaulėnas, paaiškino keblesnes eismo situacijas, padovanojo mokiniams lankstinukų su dviratininkų taisyklėmis,  stebėjo, kaip mokiniams sekasi spręsti užduotis kompiuterių klasėje. Šiais metais teorinė dalis kaip niekad ilgokai „nepasidavė“ penktokams. Tačiau atkaklumas ir susikaupimas pagaliau davė rezultatų.

  Antra egzamino dalis vyko mokyklos stadione. Ten mokiniai turėjo įveikti praktinio vairavimo užduotis. Jos besiruošiantiesiems tapti dviratininkais sekėsi kur kas geriau. Pagaliau egzaminas buvo išlaikytas. Belieka laukti pažymėjimų ir galbūt atostogas praleisti žygiuose su dviračiais.

Mokytoja N. Greibuvienė