Pradžia

Įrašai

Kelionė pažangiausiems ir aktyviausiems mokiniams

E0   Rugsėjo 21 dieną į mokyklos padovanotą  kelionę „Laisvės ir tolerancijos keliu“ vyko dabartinė 7 klasė, praėjusiais mokslo metais vėl tapusi pažangiausia, taip pat pažangiausi bei aktyviausiai socialinėje – pilietinėje veikloje dalyvavę kitų klasių mokiniai.

Molėtų etnokosmologijos muziejuje mokiniai susipažino su senaisiais etniniais žmogaus ryšiais su kosminiu pasauliu, kalendoriais, kosmonautika, klausėsi pasakojimo apie nežemiškos gyvybės paieškas, mūsų civilizacijos ateities galimybes. O pakilę į 30 m. aukštyje esančią apžvalgos aikštelę, grožėjosi nuostabia Aukštaitijos miškų ir ežerų panorama, kalendoriniu akmenų ratu, išpuoselėtais muziejaus dailininkės Marijos Kakarienės gėlynais.

  Atvykę į Vilnių, nuskubėjo į aukščiausią statinį šalyje (326,5 m.) - TV bokštą, kuris užima garbingą vietą tarp kitų televizijos bokštų: yra 8 Europoje ir 26 pasaulyje. Emocingai pakilę greitaeigiu liftu, „Paukščių tako“ restorane žvalgėsi po Vilniaus miestą ir jo apylinkes, surado akimis įžymiausius Vilniaus statinius, paragavo įvairių užkandžių. Pažintį su TV bokštu baigė apžiūrėdami ekspoziciją, skirtą Sausio 13-osios įvykiams. Po to Vilniaus kameriniame teatre žiūrėjo spektaklį, sukurtą pagal A. Frank „Dienoraštį“, - „Kai žmonės vaidino Dievą!..“

  Džiugu, kad išvyka mokiniams patiko. Neišdildomą įspūdį paliko spektaklis. Vaikus sujaudino žydų tautos žmonių patirti išgyvenimai. Mokiniai prisipažino, kad žiūrint kilo mintis perskaityti  knygą, kad tai geriausias spektaklis iš tų, kuriuos matė, kad jame liko širdies dalelė, klausė, kada  vėl vyksime į teatrą.

  Išvyką mokiniams organizavo ir kelionėje juos lydėjo mokytojos R. Mačionienė ir A. Jankevičienė.

Mokytoja Auksė Jankevičienė 

E1

E2