Pradžia

Įrašai

Gerojo verslumo mugė „PIRK-PARDUOK-KEISKIS-DOVANOK!“

Muge00    Kovo 4-6 dienomis mokykloje šurmuliavo mokinių tarybos organizuota Gerojo verslumo mugė „PIRK-PARDUOK-KEISKIS-DOVANOK!“. Mugės tikslas buvo padovanoti ar išmainyti nebereikalingus daiktus, kad jų nereikėtų išmesti.

Vadinasi, riboti besaikį vartojimą, skatinti gamtos tausojimą. Mugėje savos gamybos produktais prekiavo ir pradinukai, ir penktokai, šeštokai bei septintokai. Visgi aktyviausi buvo jungtinės grupės vaikučiai. Kiti mokiniai buvo aktyvūs pirkėjai. Penktokė Elija siūlė nagų lakavimo paslaugą. Populiariausi buvo Alinos, Elzės, Manto ir Patricijos keksiukai, Dariaus vafliai su šokoladu, Žavintos ir Danieliaus spurgos, Ugnės pyragas su morkomis. Mugėje apsilankė ir Kupiškio rajono meras, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja ir jos pavaduotojas. Meras nupirko pyragų ir keksiukų, kuriais pavaišino mokytojus.

  Mokytojai atnešė nebenaudojamų drabužių, avalynės, žaislų, higienos priemonių, knygų. Tarp mokinių mažai buvo besidalijančiųjų. Ar tikrai neturime ko padovanoti?

  Ši mugė buvo pilotinė. Ateityje tikimės, kad dar bus tokių renginių ir aktyviai  juose dalyvausiančių mokinių, mokytojų, darbuotojų ir tėvelių. Perfrazuodami viduramžių išmintį, sakome: nesėdėk ir neskaičiuok, kas kiek uždirbo, stok ir uždirbk pats!

Mokinių tarybos vadovė Rasa Kaušakienė

Muge01

Muge02

Muge03

Muge04

Muge05

Muge06

Muge07

Muge08

Muge09

Muge10

Muge11

Muge12