Pradžia

Įrašai

Nepilnamečių teisinė atsakomybė

GrNT0    Spalio 24 dieną mokykloje svečiavosi Kupiškio Policijos Komisariato bendruomenės pareigūnė Ineta Baronaitė. Ji supažindino 5-10 klasių mokinius su nepilnamečių teisine atsakomybe

gausiai iliustruodama kiekvieną atvejį iš savo ar kolegų darbo patirties. Viešnia kalbėjo apie dažniausiai pasitaikančius nepilnamečių viešosios tvarkos pažeidimus.  Mokiniai susidomėję klausėsi sklandaus pasakojimo, kuris nepaliko nei vieno abejingo. Suteiktos teisinės žinios praturtino kiekvieną susitikimo dalyvį ir suteikė progą pamąstyti, ar verta elgtis netinkamai ir po to sulaukti skaudžių pasekmių.

  Baigusi įdomią paskaitą, pareigūnė iš mokinių sulaukė gausybės klausimų apie tai, kas paskatino pasirinkti šią profesiją, kokia policininko darbo specifika, kokį pasirengimą turi turėti pareigūnai, kaip nesutrikti sudėtingoje situacijoje ir kt. Gavę išsamius ir labai vaizdingus atsakymus, mokiniai dar pasiteiravo, kaip ji jaučiasi ir ar yra patenkinta savo darbu ir tokiu gyvenimu. Atsakydama į paskutinį klausimą, pareigūnė pasidžiaugė, kad daug kuo patenkinta, ir prisipažino  turinti dar vieną  pomėgį - dainavimą.  

Mokytoja N. Greibuvienė 

GrNT1

GrNT2

GrNT3